Меню
Профил
Език

Категории

Ваканциада за децата в София Тех Парк на 2 юли 2023 г.

Дата: 2023-06-30

На 2 юли, от 10:00 ч. до 16:00 ч., в парка на София Тех Парк ще се проведе голям празник за деца и родители, по повод 7-мия Рожден ден на Сдружение „Безопасни детски площадки“ и началото на лятната ваканция на децата! Това ще бъде първото спортно събитие без отпадъци, в гр. София, което е подкрепено от БГ Бъди Активен и се организира в партньорство със София Тех Парк.

 

Част от спортните предложения за децата са игра на ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс, лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене и стрелба с лък.

 

Ще има и готварска и арт работилници, Книговище ще покажат на децата колко е забавно да четат заедно, ще разберат как да учат история лесно и бързо с игра и с викторини, ще има и роботи. Ще разберат как да бъдат в безопасност  в онлайн пространството. Ще се запоснаят и с първите в България тетрадки за многократна употреба, които се рециклират.

 

Организаторите са се погрижили да осигурят на децата полезни лакомства и безвредни близалки, вкусотии с киви. Ще разкрият на децата от първа ръка защо е важен приема на рибено масло. 

 

В парка ще бъде поставен Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще се събират пластмасови шишета до 3 литра, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. С поставения Шишеяд, ще има възмосност децата да се присъединят към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ - “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола". Идеята е част от програмата на сдружението „Място България“.

 

Събитието предоставя възможност за да бъдат подкрепени общо три каузи, свързани с децата. За лечението на Радост, за повече съоръжения за игра за деца с увреждания и в полза на организация, която предоставя защита на жертви на домашно насилие. Ще можете да закупите за добрата кауза ръчно изработени играчки и предмети, както и куп полезни неща за дома и децата.

 

Фондация "Можем заедно"
Фондация "П.УЛ.С" - Помощ сега за пострадали от домашно насилие (platformata.bg)
Да се обединим за Радост - Да се обединим за Радост (pavelandreev.bg)

 

В онлайн събитието ще има форма за записване в различните формати на място. Тъй като няма да се справят сами, се търсят и доброволци, съобщават организаторите. 

Новини