Меню
Профил
Език

Категории

 Работилница за кукли и "Островът на изненадите" 

Дата: 2023-06-28

Какви тайни крие този остров? Това ще разкрият вълшебните сцени от кукления спектакъл с музика на живо "Островът на изненадите" и концерта „Приключения с кораб“. Предстоящите срещи на героите с децата и техните родители са част от Лятна програма на Столична община.

Трима приключенци поемат на пътешествие, за да изследват непознати земи. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до непознат и чуден остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на Кралския купон.

Интерактивните представления и концерти за деца и родители са с приключенска история. Те са създадени от Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф, Милена Великова – композитор и музикант. Представленията съчетава литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство.

Ще разберете как се създава декор и музика за куклен музикален спектакъл, като след всяко представление и концерт децата ще участват в творческото ателие на сценографа Здравка Кантарева. Тя ще въведе публиката в магичния свят на куклите, като всеки участник всеки ще създаде собствен герой, плоска кукла с движещи се крака и ръце.

В музикалните ателиета на Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“ децата ще свирят на пиано и цигулка.

Новини